Post #4: Administrator in welkomstscherm

Door 0X55AA op donderdag 4 juni 2009 19:18 - Reacties (18)
Categorie: -, Views: 4.657

Zo, weer wat bijgeleerd vandaag. Je kan de Users uit het welkomstscherm aanpassen, zonder daarvoor de gebruiker te moeten deleten:

Dit doen we zo:

[i]
Open de sleutel HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon\SpecialAccounts\UserList. Kies Bewerken / Nieuw / DWORD-waarde. Noem deze ‘Administrator’. Dubbelklik op de zojuist gemaakte waarde en typ een 1 in het vak Waardegegevens. Klik op OK. Verlaat het register via Bestand / Afsluiten en start de computer opnieuw op. De Administrator-account is beschikbaar.
[/i]


Met dank aan google en computertotaal :)

Ik vraag me wel af waarom er in windows geen optie staat om een account te blokkeren of tijdelijk inactief te maken. Eventueel gekoppeld aan een agenda / tijdsschema. Dit kan met een ADC, maar is beetje overkill voor thuis :)

Post #3 : Ubuntu installatie op IFL90 notebook

Door 0X55AA op zondag 31 mei 2009 13:41 - Reacties (12)
Categorie: -, Views: 3.066

Vandaag installeer ik eindelijk Ubuntu 9.04 op mijn laptop. Ik had hem al een tijdje via Wubi staan, maar daarmee loopt hij wel erg traag. Omdat ik voor het moment geen nut meer heb aan Vista (heb hier nu mijn workstation voor), mag hij nu volledig over op Ubuntu.

Mijn workstation blijft Vista Business 64bit draaien.

Vandaag zal mijn blogpost dus over deze installatie gaan, problemen en oplossingen die ik tegenkom.

Als eerste 2 links:
http://www.ubuntu-nl.org/
Ubuntu Nederland. Hier kan je de iso's downloaden of cd's bestellen. Ook het forum is handig.

http://unetbootin.sourceforge.net/
UnetBootin. Dit uber handig programmaatje kan elk usb-stick (of sdkaartje) bootable maken met de juiste ISO. Niet enkel linux, maar ook XP bijvoorbeeld kan hiermee geboot worden.

Dit is het beste tooltje dat ik hiervoor ken, geen ingewikkelde commando's, of 3 verschillende tooltjes met een stappenplan. Nee, alles in 1 programma.

http://sourceforge.net/dbimage.php?id=173795

De werking spreekt voor zich, maar meer info staat ok hun website.

Wat mij trouwens opvalt is dat deze tweakersblog nogal onhandig is in gebruik. Ok, er staat onderin je tekstvak wel "Je kan gebruik maken van verschillende UBB codes....", maar waarom is er niet voor een echte editor gekozen zoals je bv in Joomla hebt? Of de belangrijkste functies met een knopje? Ook is er geen preview, wat wel jammer is. Je kan wel "zichtbaar voor publiek" uitvinken, dan de post bekijken, eventueel verbeteren en dan zichtbaar maken. Maar dit moet toch eenvoudiger kunnen?

Meer updates volgen ;)

Edit:

Zo, Ubuntu staat er ondertussen al op, en al voor een groot deel naar mijn zin gezet.

De installatie is heel vlot gegaan, alles werkt out of the box, zelfs mijn Fn-keys :).
Zonet Mac4lin geinstalleerd. Wel, alles behalve het thema, die staat nu op clearlooks, en heb ik de standaard icoontjes gebruikt.
http://sourceforge.net/projects/mac4lin

Commando om maximize, minimize en close rechts te hebben:
gconftool-2 --set /apps/metacity/general/button_layout --type string "menu:minimize,maximize,close"

Heel simpel in gebruik, er zit een install-file en uninstall-file in de package.

Wat mij wel enorm is opgevallen is dat Flash (youtube) VEEL beter werkt dan voorheen. Dit was een van de redenen dat ik Ubuntu indertijd had verwijderd (naast dagelijks adobe suite nodig te hebben). Veel crashes etc... Met de Adobe player lijkt alles opgelost te zijn.

Nu nog mijn draadloos aan de praat krijgen. Hij ziet de AP, maar wil mijn WEP-key niet slikken. Met de WUBI installatie ging dit wel (maar traag).

Voor de rest is er weinig te vertellen over Ubuntu. Alles werkt heel vlot, en een paar dingen zijn wel handig (zoals een automatisch linkje op het bureaublad naar je USB-stick toe als je hem inplugt). Zolang je geen specifieke win-applicatie nodig hebt zie ik niet in waarom je Windows XP/Vista zou willen draaien. Websites werken tegenwoordig allemaal wel met Firefox.

Het enige dat nog wat vervelend is is synchronisatie met randapparatuur zoals phones. Straks eens proberen of Nokia Suite met Wine wil draaien. En anders eens kijken of een Android-phone uitkomst bied.

Iemand een leuk agenda-proggie? Dagtaken kunnen inplannen en eventueel een werklog per taak kunnen bijhouden zou super zijn. (bv: haag snoeien: 10u: 50%. 13u: 100%)


Updates zodra het draadloos werkt :)

Edit:

Draadloos werkt, was een kwestie van te rebooten.

Tot morgen voor post#4!

Post #2

Door 0X55AA op zaterdag 30 mei 2009 20:55 - Reacties (6)
Categorie: -, Views: 2.266

Een nieuwe dag, een nieuwe site:

http://www.yankodesign.com/

Yanko Design is een soort nieuwssite over design, elke dag zijn er wel enkele updates. Wat komt er aan bod? Voornamelijk producten, van bekende en minder bekende ontwerpers. Concept en gerealiseerde producten.

Post #1

Door 0X55AA op vrijdag 29 mei 2009 23:21 - Reacties (7)
Categorie: -, Views: 2.807

Geen ellenlange intro, gewoon recht voor de raap.

Deze blog wordt zo een beetje mijn lijstje, mijn naslagwerk van dingen die ik gedaan heb, aan het doen ben, ga doen en wil doen.

Projectjes, aankopen, films, games, programmaatjes, reviews etc...

Thema's zullen auto's, gadgets, it, films, kunst, design, etc zijn.


Don't like it? Move on.


Om mijn eerste post niet geheel nutteloos te maken, link 1:

http://www.scribd.com/doc/3636821/Concept-Design-Book

Leuk boek over concept design.